تا به حال به سرتان زده مقصدی را برگزینید و بخواهید از دیدن گوشه گوشه آن به وجد بیایید؟ بندرعباس، بزرگ ترین بندر تجاری ایران، درست همان مقصد بی نظیر و دوست داشتنی است. این شهر زیبا با وجود جاذبه های دیدنی بسیار و مجموعه ای از بهترین هتل ها، مراکز خرید و رستوران ها یکی از جالب توجه ترین مقصدهای سفر به خصوص در فصول پاییز و زمستان است.
مناطق جنوبی کشور به دلیل ماهیت خود در 6 ماه دوم سال از محبوبیت بیشتری برخوردارند و بندرعباس از این قاعده مستثنی نیست. به دلیل تغییرات شرایط آب و هوا در پاییز و زمستان و معتدل تر شدن وضعیت می توانید سفری بی نظیر به بندرعباس را برای خود رقم بزنید.
امروز در این مقاله قصد داریم سفری کوتاه به بندرعباس داشته باشیم و جاذبه های دیدنی آن را معرفی کنیم. با مجله هتل یار همراه باشید تا لیستی از بهترین جاذبه های دیدنی بندرعباس را به شما ارائه دهیم.
زلزله سال 1386 بود که سبب شد یکی از قدیمی ترین بنا های تاریخی بندرعباس که از قضا کاربرد نظامی داشته است تا حدی تخریب شود. قلعه فین در 100 کیلومتری بندرعباس واقع است و طبق تحقیقات 700 سال قدمت دارد. برخی این قلعه را به اوایل ورود اسلام به ایران و برخی به دوره سلجوقیان و ایلخانیان نسبت می دهند.
در ساخت قلعه فین، از سنگ های نامنظم و خشت و ساروج استفاده شده و آن طور که از باقی مانده های آن پیداست، گویا برجی با شمایل دایره وار بوده است. مصالحی مانند آجر، سیمان و اسکلت فلزی نیز در ساختمان قلعه فین به چشم می خورد که بعدها به آن اضافه شده است.
در روستای سیخوران بندرعباس، یکی از جذاب ترین دره های ایران و بندرعباس جا خوش کرده است. دره ای با چشم اندازی بی مانند که رودی جادویی میان آن جریان دارد. سرچشمه این رودخانه کوه های هماگ، در فاصله 110 کیلومتری بندرعباس است.
پیشنهاد می کنیم اگر قصد بازدید از دره داماش بندرعباس را دارید، برای پاییز و زمستان برنامه ریزی کنید. اوایل فصل بهار نیز می تواند هر آنچه را از این دره می خواهید به شما هدیه کند. می توانید چند ساعتی را در این منطقه با خود خلوت کنید و از تعطیلات عید لذت ببرید. اما پیشنهاد می کنیم کمپ کردن را فراموش کنید.
در اردیبهشت سال 1377، یکی از تاریخی ترین معابد بندرعباس که مظهر تجارت ایران و هند بود، وارد فهرست آثار ملی ایران شد. معبد هندوها در سال 1270 هجری شمسی ساخته شد و کاربری دینی مذهبی برای هندو های ساکن شهر داشت. در طول بازه زمانی 44 ساله، ایران و هند روابط تجاری بسیار خوبی داشتند و از این رو، هندو های بسیاری مقیم این شهر بودند.
معبد هندوها که با نام «پرستشگاه بت گوران» نیز شهرت دارد، در دوران ناصرالدین شاه کلید خورد و در دوران مظفرالدین شاه به بهره برداری رسید. بعدها و با خروج هندوها از منطقه، این معبد نیز به مخروبه تبدیل شد. پس از وارد شدن معبد هندوها به لیست میراث فرهنگی کشور، مدتی مورد بازسازی قرار گرفت، ولی این موضوع نیز دوامی نداشت.
در بندر لافت بقایای اسکله ای باستانی وجود دارد که به احتمال زیاد مربوط به مادها، هخامنشیان و ساسانیان است. این اسکله 130 متر است. طول و دارای کفپوش محکم به ضخامت 7 متر می باشد. دیوارهای این بنا سنگی و 3 متر است.
از جمله جاذبه های دیدنی که هنگام سفر به بندرعباس حتما باید در لیستتان باشد، چشمه آبگرم گنو است. چشمه آب گرمی با بویی به خصوص و تند که در فاصله 34 کیلومتری این بندر تجاری قرار گرفته است. حوالی این چشمه طبیعت بکری به وجود آمده که آماده پذیرایی از مسافران است. همچنین، وجود چندین مرکز خدماتی و توریستی سبب به وجود آمدن محیطی کامل و سالم شده است.
شاید بتوان گفت دو مورد از مشهور ترین جاذبه های دیدنی بندرعباس که در محله اوزی ها قرار دارند، حمام و مسجد گله داری هستند که واقف آنها حاج شیخ احمد گله داری بوده است. حمام گله داری تا سال 1379 کاربری حمام عمومی داشته و پس از آن، به موزه مردم شناسی تبدیل شده است.
مسجد گله داری در سال 1258 هجری شمسی ساخته شده است. مسجد گله داری جایگزین مسجد کوچک تری در همین منطقه بوده و معماری زیبای آن، نظر تماشاچی را به خود جلب می کند. بخشی از این مسجد در اختیار عموم قرار دارد و آماده خدمتگزاری به مومنان می باشد.
در حدود 27 سال پیش، یکی از عجیب ترین و شاید سینمایی ترین اکتشافات تاریخی کشور رخ داد. در پی سیلی در سال 1372، در روستای نیم کار رخ، طولانی ترین پل تاریخی کشور، پل لاتیدان سر از خاک بیرون آورد.
پل لاتیدان، طولانی ترین پل تاریخی ایران، مربوط به دوران صفویه و شاه عباس بزرگ است. هدف اصلی ساخت پل لاتیدان لشکر کشی برای مبارزه با ارتش پرتغالی ها بوده و پس از آن کاروان بازرگانی از آن استفاده می کرده است. طول این پل 1000 متر بوده و نسبت به سی و سه پل در جایگاه بالاتری قرار دارد.
موزه مردم شناسی بندرعباس در معبد باستانی هندوها این شهر قرار دارد. در اینجا بقایای سابق تمدن های جزایر ساحلی و اطراف آن به نمایش گذاشته شده است. در این موزه علاوه بر آثاری مانند اشیای باستانی که مورد استفاده قرار میگرفت، پوشاک محلی و ادواتی که در گذشته برای صنایع دستی استفاده میشده است را میتوان نام برد. سکه ها و آثار قدیمی کشف شده در تپه «سورو» نیز در اینجا به نمایش گذاشته شده است.
حتما بارها کلمه عمارت کلاه فرنگی را به عنوان جاذبه دیدنی شهر های مختلف ایران شنیده اید. درکل، عمارت های کلاه فرنگی ساختمان های تزئینی بودند که به دستور شاهان وقت در میان باغی ساخته می شدند. معماری کلاه فرنگی ها تلفیقی از معماری ایران و اروپا بود. عمارت های کلاه فرنگی قدمت بسیاری دارند، اما دوره قاجار عصر طلایی این بناها بود.
عمارت کلاه فرنگی بندرعباس که در نزدیکی اسکله قدیمی شهر قرار دارد. یکی دیگر از چندین جاذبه دیدنی بندرعباس است. این عمارت کلاه فرنگی که دارای شانزده برج و سه دروازه می باشد، مربوط به دوران صفویه بوده و برای داد و ستد های داخلی مورد استفاده قرار می گرفته است.
کوه های جنو با ارتفاع 2347 متر را تجربه کنید و در ارتفاع 29 کیلومتری قرار بگیرید. شمال غربی بندرعباس بین روستاهای فین، سیاهو و آسیاین. آب و هوای این منطقه نسبتاً معتدل است و به همین منظور از مناطق زیست محیطی و تفریحی خود صرف نظر می کند.
همانطور که خواندید، بندرعباس پر است از جاذبه های دیدنی که هر یک بیانگر برگی از تاریخ هستند. برای آنکه بتوانید لذت یک سفر عالی به بندرعباس را بچشید، باید چند روزی را مهمان این شهر باشید. یکی از بهترین انتخاب هایی که با قیمتی مقرون به صرفه در دسترس مسافران قرار دارد، هتل هما بندرعباس است که یکی از بهترین هتل های 5 ستاره شهر می باشد.
بندرعباس شهری در هرمزگان در ایران است. این شهر دارای جاذبه های محبوب بسیاری از جمله معبد هندوها، باغ پرندگان بندرعباس، جزیره هرمز است که ارزش دیدن را دارد.
بندر بندرعباس . بندرعباس اصلی ترین خروجی دریایی ایران است زیرا در ساحل خلیج هرمز در سراسر جزایر هرمز قرار دارد. این بندر از طریق جاده و راه آهن به تهران و شهرهای بزرگ ایران مرتبط است.
کالاهای ترانزیت، خرما، مرکبات، تنباکو، ماهیگیری؛ بندرعباس در گذشته به دلیل صادرات سفال ایرانی معروف بود و در غرب به «گمبرون» معروف بود.