در سراسر دنیا عوامل گوناگون سبب نام گذاری اتاق های مختلف هر هتل می شوند. از جمله مواردی که بر این نام گذاری ها مؤثرند، می توان به نوع و تعداد تخت، تعداد مهمانان اتاق، دکوراسیون اتاق، مدل مبلمان و ویژگی های به خصوص اتاق اشاره کرد. امروزه عاملی مانند تم اتاق نیز تأثیر گذار است و در نام گذاری و قیمت گذاری اتاق های هتل نقش دارد.
از جمله نکاتی که هتل ها باید به آن توجه کنند، آموزش نیروها و مسئولان خود در خصوص آگاهی از انواع اتاق های هتل و خدمات آنهاست. در این میان، مسافران و مهمانان گوناگون با خواسته های متفاوت قصد دارند در هتل اقامت می کنند. کارکنان هتل موظفند تمام خواسته های مسافران را جدی بگیرند و موضوعاتی مانند نوع تخت و خدمات مناسب را فراموش نکنند.
امروز در این مقاله قصد داریم برخی از متداول ترین انواع اتاق های هتل را به شما معرفی کنیم. با ما در ادامه لیست انواع اتاق های هتل همراه باشید.
طبقه بندی اتاق های مختلف هتل به مشتریان کمک می کند تا هنگام برنامه ریزی اقامت خود، انتخاب های آگاهانه ای داشته باشند. ارائه طبقه بندی ها تصویر واضح تری از آنچه هتل از نظر اقامت و خدمات ارائه می دهد به دست می آید. اتاق ها را می توان با استفاده از تعدادی معیار مختلف طبقه بندی کرد، از جمله اندازه اتاق، مدت زمان مورد انتظار اقامت و انواع خدمات ارائه شده مانند صبحانه هتل. طبقهبندی همچنین به هتلها کمک میکند تا تعداد اتاقهای مناسب را برای ارائه، تعیین نرخ اتاق و بهینهسازی کارکنان تعیین کنند. محدوده انواع اتاق های پیشنهادی به موقعیت مکانی هتل و پایگاه مشتریان هدف بستگی دارد.
بسیاری از اتاق های هتل بر اساس تعداد ساکنین مورد انتظار طبقه بندی می شوند.
اتاق سینگل اغلب مخصوص یک مسافر یا مهمان است. در اتاق های سینگل، امکان دارد یک تخت یا دو تخت وجود داشته باشد. ابعاد اتاق های سینگل یا تک نفره، معمولاً بین 37 الی 45 متر مربع است.
یک اتاق یک نفره به طور کلی کوچک است و برای یک نفر در نظر گرفته شده است. معمولاً یک تخت یک نفره دارد، اگرچه برخی از اتاقهای یک نفره مجهز به امکانات خواب اضافی هستند یا ممکن است در صورت لزوم تخت دوم اضافه شود. اتاقهای یک نفره واقعی رو به کاهش است زیرا هتلها ارائه اتاقهای دوقلو را کارآمدتر میدانند.
اتاق سینگل (یک تخته)
اتاق های تویین اغلب دارای دو تخت تک نفره می باشند که برای اقامت دو مهمان یا بیشتر مناسب هستند. اتاق های توئین معمولاً دارای ابعادی بین 32 الی 40 متر مربع می باشند.
اتاق دوقلو در اصل همان اتاق یک نفره است اما به جای یک تخت دارای دو تخت یک نفره است. آنها به طور کلی پایین تر از اتاق های دو نفره هستند، و آنها را به گزینه ای ارزان برای دو مهمان که با هم سفر می کنند تبدیل می کند. در صورت لزوم می توان یک تخت اضافی با هزینه مربوطه اضافه کرد.
اتاق های دبل اغلب برای دو نفر در نظر گرفته می شوند. اتاق دبل نیز ممکن است یک یا چند تخت داشته باشد. معمولاً ابعادی بین 40 الی 45 متر مربع را برای اتاق های دبل در نظر می گیرند.
یک اتاق دو نفره برای دو نفر در نظر گرفته شده است. به جای دو تخت یک نفره، یک تخت دونفره بزرگتر برای دو نفر در نظر گرفته شده است. این معمولاً ملکه یا پادشاه است. این نوع اتاق برای زوج ها (یا افرادی که اهمیتی برای اشتراک تخت ندارند) بهترین است.
اتاق دبل (دو نفره)
اتاق تریپل (TRIPLE)
اتاق تریپل در هتل ها به گونه ای طراحی شده اند تا سه مهمان بتوانند به راحتی در آن اقامت داشته باشند. اتاق های تریپل به لحاظ تعداد تخت به سه دسته تقسیم می شوند که عبارت است از سه تخت یک نفره، یک تخت دو نفره و یک تخت یک نفره، دو تخت دو نفره. اتاق های تریپل معمولاً در ابعادی بین 45 الی 65 متر مربع طراحی می شوند.
اتاق های سه نفره برای گروه های کوچک یا خانواده ها ایده آل هستند - به عنوان مثال، دو والدین و یک کودک.
اتاق تریپل (سه نفره)
اتاق کواد/چهار نفره (QUAD)
اتاق های کواد برای اقامت 4 مسافر به طور هم زمان طراحی شده اند و ممکن است دو یا چند تخت داشته باشند. متراژ اتاق های کواد یا چهار نفره، بین 70 الی 85 متر مربع است.
اتاق چهار نفره یا چهار تخته، اتاق بزرگتری است که برای چهار مهمان در نظر گرفته شده است. چیدمان در این نوع اتاق های هتل می تواند متفاوت باشد. اتاقی که برای خانواده های دارای کودک در نظر گرفته شده است، ممکن است دارای دو تخت دونفره یا یک تخت دو نفره و دو تخت یک نفره باشد. از طرف دیگر، اتاقهای چهارتایی ممکن است از چهار تخت یک نفره یا چهار تخت خوابگاهی استفاده کنند.
اتاق کواد (چهار نفره)
اتاق ها را نیز می توان بر اساس نحوه چیدمان و امکانات ارائه شده دسته بندی کرد.
اتاق های کینگ و کویین به اتاق هایی گفته می شود که سایز تخت آنها کووین یا کینگ باشد. این اتاق ها برای اقامت یک نفر یا بیشتر مناسب می باشند. همچنین، ابعاد اتاق کینگ و کویین بین 32 الی 50 متر مربع است. اتاقی با تخت سایز کویین برای اقامت یک نفر یا بیشتر در نظر گرفته می شود.
اتاق کینگ (پادشاه)
اتاق تویین (TWIN)
اتاق های تویین اغلب دارای دو تخت تک نفره می باشند که برای اقامت دو مهمان یا بیشتر مناسب هستند. اتاق های تویین معمولاً دارای ابعادی بین 32 الی 40 متر مربع می باشند.
اتاق توئین(دو تخته)
اتاق هالیوود تویین (HOLLYWOOD TWIN)
اتاق های هالیوود تویین شامل دو تخت تک نفره هستند که با یک فِرِیم چوبی به خصوص به یکدیگر متصل شده اند. این نوع اتاق، اکثراً در هتل های خارج از کشور وجود دارد و برای زوج ها یا مهمان هایی که دو نفر می باشند، مناسب است. اتاق هالیوود تویین درست مانند همتای خود ابعادی بین 32 الی 40 متر مربع دارد.
اتاق هالیوود
اتاق دبل - دبل
اتاق های دبل – دبل معمولاً وسیع تر هستند و ظرفیت پذیرایی تا 4 مهمان را دارند. تخت های اتاق دبل – دبل به صورت دو تخت دو نفره یا سایز کویین می باشند. ابعادی که برای این نوع اتاق در نظر می گیرند، عددی بین 50 الی 70 متر مربع است.
اتاق دبل (دو تخت دو نفره)
در اتاق های استودیو معمولاً مبلی تعبیه شده است که قابلیت تخت شدن را دارد. برخی هتل ها یک تخت معمولی نیز در اتاق استودیو قرار می دهند. متراژ این نوع اتاق ها کوچک است و بین 25 الی 40 متر مربع می باشد. اتاق استودیو تمام امکانات یک آپارتمان کوچک به اضافه یک تخت استودیو را ارائه می دهد. این تخت قابل تبدیل را می توان به مبل یا مبلمان دیگری تبدیل کرد. اتاق استودیو برای اقامت طولانی مدت ایده آل است.
سوئیت (SUITE)
با توجه به نوع سوئیت تعداد تخت ها متفاوت می باشد. نکته قابل توجه در سوئیت ها وجود یک اتاق نشیمن در کنار دیگر اتاق هاست. سوئیت ها دارای ابعادی بین 70 الی 100 متر مربع می باشند.
سوئیت ها معمولاً دو یا چند اتاق، حداقل یک اتاق خواب و یک قسمت نشیمن دارند. معمولاً سوئیت ممکن است یک اتاق بزرگتر با بخش های مختلف نشستن و خواب باشد. یک مجموعه معمولاً مشتریان مرفه تر را هدف قرار می دهد و قیمت بالاتری دارد. امکانات مجلل این را منعکس می کند.
اتاق سوئیت
سوئیت جونیور/ مینی سوئیت
سوئیت جونیور یا مینی سوئیت ها اتاق های یک نفره به همراه یک تخت و یک نشیمن می باشند. در بعضی هتل ها اتاق خواب و اتاق نشمین از یکدیگر جدا هستند. مینی سوئیت ها را معمولاً در ابعادی بین 60 الی 80 متر مربع طراحی می کنند.
سوئیت جونیور کوچکتر از سوئیت استاندارد است. ممکن است دو اتاق کوچکتر را در خود جای دهد یا از چیدمان یک اتاقه با مناطق مجزا برای خواب و زندگی استفاده کند. چیدمان بین موسسات متفاوت خواهد بود. سوئیت جونیور به خوبی مجهز خواهد بود و امکانات مجلل ارائه می دهد.
اتاق سوئیت جونیور (مینی)
پرزیدنت سوییت (PRESIDENTAL/PRESIDENT SUITE)
همانطور که از نامش پیداست، یک سوئیت ریاست جمهوری از یک سوئیت استاندارد چشمگیرتر خواهد بود. فقط هر هتل بسیار مجلل بیش از یک یا دو سوئیت از این قبیل را در دسترس خواهد داشت. آنها برای استراتژی های بازاریابی هتل مهم هستند . یک سوئیت پرزیدنت متشکل از اتاق های متعدد با مبلمان و امکانات مجلل است.
در بین انواع اتاق های هتل، پرزیدنت سوئیت گران ترین مدل آنها محسوب می شود. سوئیت پرزیدنت نیز مانند سوئیت های دیگر دارای اتاق های مجزا و اتاق نشیمن می باشد. تفاوت سوئیت پرزیدنت با دیگر سوئیت ها در دکوراسیون داخلی خاص و لوکس, امکانات درجه یک و گاه یک مستخدم شخصی است. ابعاد این سوئیت بین 80 الی 350 متر مربع است.
اتاق پرزیدنت سوئیت
یک سوئیت پنت هاوس اغلب یک طبقه کامل هتل را اشغال می کند، معمولاً بالاترین طبقه. پنت هاوس ها از جمله منحصر به فرد ترین (و گران ترین) انواع سوئیت هستند. آنها اغلب توسط یک آسانسور خصوصی جداگانه قابل دسترسی هستند که برای ورود به آن نیاز به کارت کلید دارد.
آپارتمان ها / اتاق هایی برای اقامت طولانی
این نوع از اتاق ها معمولاً در هتل آپارتمان ها یا هتل هایی به چشم می خورند که روی مهمانان با برنامه اقامت طولانی تمرکز دارند. از جمله امکانات جالب و مهم که در این اتاق ها یافت می شود، می توان به آشپزخانه، امکانات و ابزار آشپزی، لباسشویی و... اشاره کرد. ابعاد این اتاق ها بین 95 الی 250 متر مربع می باشد.
آنها طوری چیده شده اند که مهمانان بتوانند وعده های غذایی خود را تهیه کنند و از اقامتی راحت لذت ببرند. خدمات خانه داری معمولاً به دو یا سه بار در هفته محدود می شود. این نوع اتاق خانه ای راحت دور از خانه را ارائه می دهد.
اتاق های کانکت (CONNECTING)
اتاق های کانکت به اتاق هایی گفته می شود که دو اتاق با ورودی های جداگانه دارند و با دری به یکدیگر متصل می شوند. متقاضیان این دسته از اتاق ها می توانند به راحتی و بدون ورود به راهرو بین اتاق ها جابه جا شوند. اتاق های کانکت برای بسیاری از خانواده ها انتخابی عالی محسوب می شوند. همچنین، متراژ آنها بین 30 الی 50 متر مربع می باشد.
اتاق کانکت
اتاق مورفی (MURPHY)
اتاق مورفی اغلب شامل یک مبل تخت خواب شو یا یک تخت مورفی (تخت هایی که به صورت کم جا در دیوار یا کمد تعبیه می شوند) می باشد. وجود چنین امکانی سبب می شود در کسری از ثانیه اتاق خواب خود را به اتاق نشیمن تغییر دهید. ابعاد اتاق های مورفی بین 20 الی 40 متر مربع است.
اتاق ناتوان های جسمی (DISABLED ROOM)
این اتاق ها به طور مشخص برای افراد دارای معلولیت های جسمی طراحی شده اند. براساس قوانینی که برای هتل ها تنظیم شده است، هر هتل باید تعدادی از این دست اتاق ها داشته باشد تا از تبعیض و حس تفاوت جلوگیری شود. ابعاد این اتاق ها اغلب بین 30 الی 42 متر مربع است.
اتاق مخصوص ناتوان های جسمی
اتاق کابانا (CABANA)
اتاق های کابانا در لیست اتاق های خاص دسته بندی می شوند. به این صورت که معمولاً یا درست نزدیک استخر هستند یا استخر خصوصی دارند. اندازه ای که برای اتاق های کابانا در نظر می گیرند بین 30 الی 40 متر مربع است. در برخی موارد، استخر ممکن است خصوصی باشد و فقط برای مهمانان آن اتاق رزرو شود. کاباناها معمولا به سبکی مجلل مبله می شوند. برخی دارای بالکن خصوصی هستند که امکان دسترسی به ساحل را فراهم می کند.
ویلا ها (VILLA)
این مورد نیز در شمار اقامتگاه های خاص است و در برخی از ریزورت ها وجود دارد. ویلاها با مجموعه ای از امکانات مانند بالکن، جکوزی، اتاق نشیمن و ... در اختیار مهمانان قرار می گیرند و مهمانان می توانند آرامشی وصف نشدنی را در آنها تجربه کنند. ابعاد ویلاها اغلب بین 100 الی 150 متر مربع است.
یک ویلا از انواع معمولی اتاق های هتل متمایز است. این یک مخفیگاه خصوصی است که معمولاً از هتل اصلی جدا می شود. ویلاها معمولاً در قسمتی زیبا از اطراف هتل قرار دارند و برای مسافران مرفه خلوت ایجاد می کنند. ویلاها ممکن است در محوطه هتل یا در یک مکان دیدنی در نزدیکی باشند.
در آخر، باید گفت در هر کشوری و با توجه به فرهنگ های گوناگون، ممکن است برخی هتل ها به همراه اتاق هایی خاص و متفاوت طراحی و عرضه شوند. نکته ای که اهمیت دارد، مطالعه و تحقیق پیش از سفر برای داشتن تعطیلاتی بی نظیر و آسوده است.