ایرانگردی

  1. صفحه نخست
  2. ایرانگردی
  3. هر آنچه باید درمورد مجموعه کاخ سعدآباد تهران بدانید!
text off هر آنچه باید درمورد مجموعه کاخ سعدآباد تهران بدانید!

هر آنچه باید درمورد مجموعه کاخ سعدآباد تهران بدانید!

بازدید: 0
تاریخ: 28 بهمن 1399

ایران در تاریخ چند هزار ساله خود گنجینه ها و مکان های شگفت انگیزی را درون خود جای داده است. آثار باستانی و جاذبه هایی که دارد هر یک بخشی از تاریخ کشورمان را تصویرسازی می کند. تبریز و شیراز و یزد که زبانزد عام و خاص هستند؛ از قدیمی ترین شهرها با دیدنی هایی منحصر به فرد و بعضاً بکر و کشف نشده هستند.

اما شاید کمتر کسی از دیدنی های جذاب و تاریخی پایتخت ایران خبر داشته باشد. از پرجاذبه ترین مکان های تفریحی و دیدنی تهران می توان برج میلاد، پل طبیعت، کاخ نیاوران، کاخ گلستان، دربند، باغ پرندگان، کاخ سعدآباد، کلیساهای تهران و ... را نام برد. این ها تنها بخش های کوچکی از دیدنی های پایتخت ایران هستند که شما می توانید با انتخاب بهترین هتل های تهران از این مکان های جذاب دیدن کنید.

کاخ موزه سعد آباد یکی از مکان های مورد علاقه گردشگران خارجی و داخلی در شمالی ترین نقطه تهران و مجاورت بهترین هتل های 5 ستاره قرار گرفته است. شما می توانید با رزرو هتل های تهران، اقامتی بی نظیر را در نزدیکی کاخ سعدآباد تجربه نمایید. بازدید این مجموعه، تمام آن چیزی که شما برای تفریح نیاز دارید را برآورده می کند. کاخ سعد آباد در دوره قاجاریه ساخته شده و در زمان پهلوی با ایجاد کاخ های دیگر توسط رضاشاه، رونق گرفت.

کاخ سعد آباد کجاست؟

کاخ سعد اباد کجاست

کاخ سعد اباد یا همان کاخ موزه سعد آباد یکی از بزرگترین مجموعه کاخ ها در شمال تهران است که روی کوهپایه توچال در منطقه شمیران تهران قرار گرفته است. سعدآباد هم مانند دیگر کاخ ها در منطقه ای خوش آب و هوا و در وسط باغات بنا شده است و این خود یکی از امتیازات مثبت این مکان تاریخی به حساب می آید چون شما در کنار بازدید از مجموعه کاخ سعدآباد تهران، قدم زدن در یک باغ بزرگ و سرسبز در بهترین آب و هوا را تجربه می کنید.

آدرس کاخ سعد آباد تهران

تهران- خیابان ولیعصر- خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)- انتهای خیابان شهید کمال طاهری

ساعت کاری کاخ سعد آباد تهران

یکی از خوبی های مجموعه کاخ سعادت آباد تهران این است که در تمام روزهای هفته باز است. همچنین کاخ سعد اباد جمعه ها باز است و شما می توانید با توجه به ساعات مشخص شده در هر روزی که می خواهید از آن دیدن کنید در نظر داشته باشید مجموعه کاخ سعدآباد در روزهای ۱۴ خرداد،‌ ۲۱ رمضان، شهادت امام جعفر صادق (ع)، رحلت پیامبر (ص) و تاسوعا و عاشورا تعطیل می باشد.

نیمه اول سال (شنبه تا جمعه) از ساعت 9:00 تا 18:45 باز است.

نیمه دوم سال (شنبه تا جمعه) از ساعت 8:30 تا 17:00 باز است.

مسیرهای دسترسی به کاخ سعدآباد

برای رفتن به کاخ سعدآباد می توانید از مترو، BRT و تاکسی استفاده کنید. از هر نقطه ای از تهران که هستید کافی است ابتدا خودتان را به میدان تجریش برسانید. اگر قصد دارید از طریق مترو به کاخ سعدآباد بروید نزدیک ترین ایستگاه مترو به کاخ سعد آباد تهران، تجریش واقع در خط 1 ایستگاه مترو شهر تهران است. پس از پیاده شدن از مترو می توانید خودتان را به میدان تجریش رسانده و باقی مسیر را می توانید با استفاده از تاکسی های منتهی به میدان دربند طی کنید.

اما اگر اهل پیاده روی هستید می توانید بعد از پیاده شدن از مترو این مسیر را در پیش بگیرید. این مسیر کمتر از 20 دقیقه طول می کشد اما زیبایی مسیر و درختان سر به فلک کشیده این خیابان ها قدیمی لذتی وصف نشدنی در وجودتان تزریق می کند. مسیر پیاده روی به این صورت است که بعد از گذر از میدان تجریش به سمت خیابان سعد آباد بروید. کمی بالاتر از مرکز خرید ارگ تهران به سمت خیابان سمت بروید. دومین خیابان در مسیرتان خیابان جوادیان است. مسیر مستقیم را در پیش گرفته و به محض رسیدن به خیابان طاهری به سمت راست خیابان حرکت کنید. مسیر مستقیم را در پیش بگیرید تا به مجموعه کاخ سعدآباد برسید.

لوکیشن کاخ سعد آباد تهران

معرفی بخش های مختلف کاخ سعد آباد

بخش های مختلف کاخ سعد اباد تهران

همانطور که پیش تر گفتیم کاخ سعد اباد در دوران پهلوی رنگ و بویی تازه به خود گرفت و چندین کاخ و قنات به دستور رضاشاه به آن اضافه شد. کاخ هایی که امروزه تحت عنوان کاخ موزه های سعد آباد برای نمایش آثار و اسناد تاریخی آن دوران در اختیار مردم قرار گرفته است. در ادامه در مورد بخش های مختلف این مجموعه که شامل قنات ها، کاخ موزه ها و دروازه ها است، بیشتر توضیح می دهیم.

برج میلاد تهران، تجربه ای جدید از یکی از بلندترین برج های خاورمیانه

دروازه های کاخ سعدآباد (ورودی کاخ سعد آباد)

دروازه های کاخ سعدآباد تهران

ورودی کاخ سعد آباد از چندین دروازه امکان پذیر است. امروزه تنها دو دروازه دربند و زعفرانیه در هنگام بازدید های مردمی کاخ سعادت آباد مورد استفاده قرار می گیرد. شاید برایتان جالب باشد بدانید مسیر رفت و آمد محمدرضا پهلوی در گذشته از دروازه های زعفرانیه و دربند بوده است. به طور کلی در مجموعه کاخ سعداباد 8 دروازه وجود دارد که نام های آن به شرح زیر است.

  • دروازه نظامیه
  • دروازه زعفرانیه
  • دروازه خیابان دربند
  • دروازه میدان دربند
  • دو دروازه جعفرآباد
  • دروازه رودخانه
  • دروازه کاخ سفید

قنات های کاخ سعداباد

قنات های کاخ سعداباد

در گذشته ساختار کاخ موزه سعد آباد به گونه ای بود که رودخانه دربند از میان آن عبور می کرد. زمانی که این مکان به دست رضا شاه افتاد و کاخ های دیگر به آن اضافه شد برای تامین آب لازم 10 قنات در بخش های مختلف کاخ تاسیس کردند. در ادامه نام قنات های موجود در کاخ سعادت آباد تهران آورده شده است.

  • هراش آباد
  • قنات قوام الدوله
  • قنات کاخ سنگی
  • قنات جعفرآباد
  • قنات آب نما
  • قنات کاخ سفید
  • قنات جوادیه
  • قنات گلخانه
  • قنات کاخ شمس
  • قنات خوابگاه

کاخ های سعد آباد و موزه های شگفت انگیز آن

اگر به مکان های تاریخی و آثار باقی مانده از پادشاهان دوره های گذشته علاقه دارید بازدید از کاخ های مجموعه کاخ سعد اباد که امروزه بیشتر آنها به موزه تبدیل اند می تواند گزینه خیلی خوبی برای شما باشد.

کاخ سفید یا کاخ ملت سعد اباد

کاخ سفید که در زمان هایی اقامتگاه ییلاقی شاهان بود، بزرگ ترین کاخ موزه سعدآباد است. مهندسان و هنرمندان برجسته ای چون مهندس خرسندی، حسین کاشی، غلامرضا پهلوان، مهندس بوریس روسی، عبدالکریم شیخان و ... در ساخت و طراحی کاخ ملت (کاخ ابیض) نقش داشته اند.

با قدم گذاشتن به محوطه کاخ سفید اولین چیزی که به چشم می خورد مجسمه چکمه های رضاخان و مجسمه آرش کمانگیر است. با گذر از پله های کاخ سفید چهار ستون زیبای آن را در ورودی کاخ مشاهده می کنید. ستون هایی که به سبک معماری رومی در اوج زیبایی ساخته شده اند.

تالار انتظار، سالن بیلیارد، تالار پذیرایی، اتاق کار محمدرضا شاه، اتاق فرح دیبا، تالار تشریفات، اتاق استراحت و تالار نشیمن بخش های داخلی این کاخ زیبا را تشکیل می دهند. در جای جای این کاخ نقاشی های زیبا یونانی، فرش های دستباف ابریشمی و تزئینات مجلل به چشم می خورد.

کاخ سبز ملقب به کاخ مرمر

کاخ سبز سعدآباد تهران

برای ساخت کاخ سبز از سنگ های سبز و سنگ مرمر استفاده شده است. کاخ سبز یا همان کاخ شهنواد توسط میرزا جعفر کاشی و چندین هنرمند برجسته ایرانی طی 7 سال ساخته شده است.کاخ مرمر با کاشی کاری، گچبری و آینه کاری تزیین شده است. همچنین استاد حسین بهزاد و شاگردانش مسئول تذهیب دیواره ها و خاتم کاری نمای داخلی کاخ سبز بوده اند. تالار آیینه، اتاق انتظار، اتاق کار، اتاق خواب و اتاق غذاخوری بخش های داخلی این کاخ زیبا را تشکیل می دهند.

کاخ شمس العماره

از دیگر کاخ های مشهور مجموعه کاخ سعداباد می توان به کاخ شمس اشاره کرد. ساخت این بنا چیزی در حدود 4 سال به طول انجامید. معماری کاخ شمس تلفیقی از معماری اروپایی، آلمانی و معماری اصیل ایرانی (ساسانیان) است.

کاخ شمس متعلق به خواهر بزرگتر محمدرضا شاه بود که پس از نقل مکان وی، تبدیل به کاخی برای نگهداری هدایای سلطنتی شده است. امروزه از کاخ شمس با عنوان موزه لباس های سلطنتی یاد می شود. در طبقات مختلف کاخ شمس پوشاک و عکس های مختلف از دوران قاجاریه به نمایش گذاشته شده است.

سایر مکان های دیدنی در کاخ سعدآباد تهران

در مجموعه سعد آباد تهران کاخ های گوناگونی وجود دارد که هر کدام از آنها در گذشته متعلق به یکی از نزدیکان شاه بوده است. اما امروزه از آنها ها به عنوان موزه استفاده می کنند. در ادامه لیست موزه های موجود در کاخ سعدآباد برای شما آورده شده است.

  • موزه نگارستان
  • موزه برادران امیدوار
  • موزه خط و کتابت میرعماد
  • موزه چهره های ماندگار
  • موزه ظرف
  • موزه استاد بهزاد
  • موزه مردم شناسی
  • موزه هنر های زیبا
  • موزه مینیاتور استاد آبکار
  • موزه نظامی
  • موزه آب

امکانات کاخ سعدآباد

امکانات کاخ سعدآباد

در این مجموعه امکانات و خدمات رفاهی زیادی برای گردشگران در نظر گرفته شده است تا بتوانید بهترین خاطرات را برای خود ثبت کنید و از بازدید خود نهایت لذت را ببرید. اگر با خانواده قصد بازدید از این باغ دوست داشتنی و با صفا را دارید و دوست دارید فرزندان شما نهایت لذت را ببرند، اصلا نگران نباشید می توانید از بخش های تفریحی و فرهنگی کاخ سعدآباد در تهران که در ادامه برای شما آورده شده است استفاده کنید.

  • وجود کافه و رستوران در مجموعه
  • داشتن کتابخانه جهت مطالعه
  • وسایل ورزشی در داخل پارک مجزا
  • داشتن سالن سینما
  • داشتن عکاسخانه برای گرفتن عکس های سنتی

علاوه بر مکان های تفریحی این کاخ، جاهای دیدنی تهران در سایر نقاط هم وجود دارد که سراسر تجربه ای به یادماندنی برای شما باقی خواهند گذاشت.

کاخ های سعدآباد تهران، بهترین لوکیشن برای عکاسی

عکاسی در کاخ سعدآباد یکی از کارهای لذت بخشی است که محبوبیت زیادی در بین افراد پیدا کرده است. شما با داشتن ژست عکاسی در کاخ سعدآباد تهران می توانید یک عکس یادگاری زیبا از خودتان ثبت کنید. قطعا داشتن رودخانه، باغ، کاخ های متفاوت، پوشش گیاهی متنوع و آب و هوای خوب منطقه، قاب زیبایی را برای ثبت عکسی ناب به ارمغان می آورد. حتی شما می توانید در کاخموزه سعدآباد عکسها و فیلم های زیبایی با لباس های سنتی داخل عکاس خانه مجموعه بگیرید.

تاریخچه کاخ موزه سعد آباد

ساخت کاخ سعدآباد به دوران قاجاریه باز می گردد که توسط شاهان آن دوره برای گذراندن اوقات فراغت در تابستان ساخته شد. این مجموعه 4 دوره تاریخی را از زمان قاجار تا به امروز گذرانده است اما در زمان پهلوی رنگ و بویی تازه به خود گرفت و گسترده تر از قبل شد. در آن زمان استفاده از کاخ، بیشتر به صورت ییلاقی بود و برخی از درباریان در فصول مختلف در آن زندگی می کردند. در دوره حکومت پهلوی هر کدام از کاخ ها در اختیار یکی از نزدیکان شاه قرار داشت. تا اینکه در سال 1357 بعد از انقلاب بخشی از این مجموعه تبدیل به موزه شد و باقی آن در اختیار نهاد ریاست جمهوری قرار گرفت. امروزه در کاخموزه سعدآباد عکسها و آثار زیادی از شاه وجود دارد.

مساحت مجموعه کاخ سعد آباد

مساحت مجموعه کاخ سعد آباد

شاید برایتان سوال شده باشد که کاخ سعد آباد چند هکتار است؟ به طور دقیق می توان گفت مساحت کاخ سعد آباد 300 هکتار می باشد. 180 هکتار از این زمین به باغات، گلخانه ها و قنات های مجموعه اختصاص دارد. در 110 هکتار آن نیز کاخ ها و عمارت های سعدآباد قرار دارند.

متراژ کاخ سعدآباد به حدی بالا بود که در زمان پهلوی 18 کاخ باشکوه دیگر نیز در اطراف آن ساختند. کاخ هایی که امروزه تحت عنوان کاخ موزه های تخصصی از یکدیگر تفکیک می شوند. با این حال هر چه از وسعت و زیبایی کاخ ها و باغ های اطراف آن بگوییم کم است. بازدید از کاخ باشکوه سعدآباد ساعت و فصل خاصی نمی طلبد. سعدآباد تهران در هر فصلی از سال زیباست!

معماری بی نظیر کاخ سعد آباد تهران

نکته ای که وجود دارد این است که معمار کاخ سعد آباد تنها یک فرد نیست! این مجموعه بزرگ در طی سال های مختلف به دست استادکاران و مهندسان برجسته ایرانی و خارجی ساخته شده است. در واقع می توان گفت طراحی نمای داخلی کاخ سعد آباد، تلفیقی از معماری سنتی ایران و معماری اروپایی است.

کاخ سعد آباد تهران در میان باغ های زیبا

کاخ سعد آباد عکس زیبا

زیبایی و ظرافت معماری مجموعه سعدآباد تهران بدون شک یکی از اصلی ترین دلیل محبوبیت این جاذبه گردشگری است. با این وجود قرارگیری هر یک از این کاخ ها در طبیعت زیبا شمال تهران توانسته علاقه مندان زیادی را به خود جذب کند. از جنگل های طبیعی، باغستان میوه و موزستان گرفته تا قنات و رودخانه و گلخانه در مسیر شما قرار دارند. به نوعی می توان کاخ سعد اباد را مجموعه کاملی از جاذبه های دیدنی دانست که برای گشت و گذار در آن باید ساعت ها زمان بگذارید و اگر علاقه مند باشید تمام قسمت های آن را دیدن کنید بی شک زمان کم می آورید.

در طول زمان های مختلف درخت و درختچه ها بومی و غیربومی برای تزئین در میان کاخ های مجموعه سعدآباد کاشته شده اند. اما در باغ سعد اباد گونه های گیاهی زیادی مانند درخت چنار وجود دارند که دارای قدمتی چند صد ساله هستند. بر اساس آخرین آمار رسمی، باغات کاخ سعدآباد دارای پوشش چمنی بیش از 11 هکتار هستند که انواع گل و بوته های فصلی و غیر فصلی در آن کاشته شده اند.

سخن آخر، هر آنچه باید در مورد کاخ سعد آباد تهران بدانید

کاخ سعدآباد تهران مجموعه کاملی از کاخ موزه های مهم کشورمان را درون خود جای داده است. هر یک از این کاخ ها در دل طبیعت بنا شده اند و زیبایی خاصی را در میان باغ ها و قنات ها ایجاد کرده اند. آنها نه تنها از لحاظ تاریخی بلکه از لحاظ پوشش گیاهی نیز از اهمیت بالایی برخورداراند. همین موضوع باعث شده تجربه گشت و گذار و عکاسی در این مجموعه به این راحتی ها از ذهنتان پاک نشود. اگر می خواهید در نزدیک ترین مکان ها به کاخ سعد آباد تهران اقامت داشته باشید قبل از سفر با رزرو هتل، کار را برای خودتان آسان کنید و با خیالی آسوده بهترین بازدید را برای خود رقم بزنید.

سوالات متداول

آیا برای بازدید از کاخ سعدآباد باید مبلغی بپردازیم؟

بله برای بازدید از مجموعه سعد آباد باید مبلغی به عنوان ورودی بپردازید. علاوه بر آن هزینه بازدید از هر یک از کاخ ها نیز به صورت مجزا است. فراموش نکنید که کارت بانکی همراه خود داشته باشید.

کاخ سعد آباد کجاست؟

کاخ سعدآباد واقع در تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری می باشد.

اقامتگاه های نزدیک مجموعه کاخ سعد آباد تهران کجاست؟

نزدیک ترین اقامتگاه ها به مجموعه کاخ های سعدآباد، هتل آزادی تهران، هتل استقلال، هتل هما و هتل اوین می باشد. این هتل ها با فاصله کمتر از نیم ساعت از این مجموعه قرار گرفته اند.

نزدیک ترین دیدنی ها به کاخ سعد اباد کجاست؟

نزدیک ترین جاذبه های طبیعی به کاخ سعد آباد تهران، دربند، کاخ نیاوران، بوستان آذربایجان گلاب دره و غیره می باشد.

رزرو هتل های کیش

لیست قیمت
رزرو آنلاین

جدیدترین مطالب سایت

آخرین مقالات ایرانگردی