بزرگداشت مفاخر هر کشوری نمایش فرهنگ و شکوه آن است. موزه جلال و سیمین در تهران مکانی دیدنی برای نشان دادن ادبیات معاصر ایران است. درحقیقت، موزه جلال و سیمیمن خانه این زوج ادبی بوده و یکی از اقامتگاه هایی محسوب می شود که به موزه تبدیل شده است. اگر به ادبیات و آثار سیمین دانشور و جلال آل احمد علاقه دارید و دلتان می خواهد زندگی این دو نویسنده ایرانی را از نزدیک ببینید، با ماه همراه باشید تا همه چیز را در مورد موزه جلال و سیمین برایتان بگوییم.
مطلب مرتبط:
تصویری از نمای خارجی خانه جلال و سیمین در تهران
جلال آل احمد و سیمین دانشور دو مترجم و نویسنده ایرانی هستند که آثار مختلفی از آنها به یادگار مانده است. در میان این آثار، حتماً سو و شون سیمین دانشور و مدیر مدرسه جلال آل احمد را بهتر از باقی آثارشان می شناسیم.
موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد کجای تهران است؟
در خیابانی بن بست و حوالی دزاشیب خانه ای زیبا و باصفا واقع است که پیش از این مالکانش دو نویسنده معروف ادبیات معاصر ایران بودند که سال هاست آثارشان به چاپ می رسد. این خانه را جلال آل احمد ساخت، زمانی که همسرش سیمین دانشور در دانشگاه استنفورد به تحصیل مشغول بود.
آدرس خانه جلال و سیمین: دزاشیب،خیابان رمضانی، کوچه رهبری، کوچه پسندیده، بن بست ارض، پلاک یک
ساعات بازدید: 9 صبح تا 17
عکسی از نمای داخلی موزه خانه جلال و سیمین
داستان ساختن خانه جلال و سیمین
جلال آل احمد در سال 1330 تصمیم می گیرد خانه ای بسازد، آن هم در یکی از زمین های شمیرانات. بودجه جلال آل احمد برای ساخت این خانه حدود پنج هزار تومان بود که البته سه هزار تومان آن را قرض گرفت. شاید برایتان جالب باشد بدانید جلال آل احمد، خودش، در ساخت خانه مشارکت کرد و در نامه هایی که برای سیمین می فرستاد از دست دردهای خود هنگام تراشیدن سنگ می نوشت!
چه چیزی در موزه خانه جلال و سیمین جالب و دیدنی است؟
آنچه هر بیننده ای را جذب می کند، طراحی و تزئینات این خانه تاریخی است؛ چراکه به همان دوران تعلق دارد و چیزی به آن اضافه نشده و تغییری نکرده است. این اثر علاوه بر ارزش معنوی از نظر معماری هم ارزشمند محسوب می شود. این روزها موزه خانه جلال و سیمین محل رفت و آمد شاعران، نویسندگان و علاقه مندان به فرهنگ و ادبیات ایران است.
وقتی وارد موزه خانه جلال و سیمین می شوید، بعد از عبور از حیاط منزل، مجسمه ای از جنس موم می بینید که در آستانه ورودی خانه قرار دارد. این مجسمه سیمین دانشور است که روی صندلی چوبی خود، مقابل حوض، به انتظار نشسته است.
سیمین دانشور در اثر معروف خود به نام «جزیره سرگردانی» چنین نوشته است:
«احمد هنوز زنده است!»
وقتی مجسمه سیمین دانشور را می بینید، این جمله در ذهن تداعی می شود، گویی هنوز منتظر آمدن جلال آل احمد است. مجسمه مومی جلال آل احمد نیز در نیم طبقه ای قرار دارد که وی پیش از این ساخته بود. درحقیقت، این مکان جایی بوده که جلال آل احمد برای خلق آثار خود به آنجا می رفته است.
مجسمه مومی جلال آل احمد در خانه خودش
خانه تاریخی و دیدنی جلال آل احمد و سیمین دانشور در سال 1383 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
چه آثاری در این موزه نگهداری می شوند؟
** حلقه های ازدواج جلال و سیمین
** عقدنامه آنها
**کارت ملی سیمین دانشور
چگونه به موزه خانه جلال و سیمین برویم؟
با مترو می توانید به تجریش بروید و از آنجا با تاکسی به سمت دزاشیب حرکت کنید. البته برای بازدید از این اثر تاریخی هزینه ای هم لازم است پرداخت شود.