به روزرسانی شده در تاریخ 1401/10/12
بریز شهر اولین ها دیدنی های منحصر به فردی درون خود دارد. دیدنی هایی که شاید از نظر بسیاری از ما پنهان مانده است. روستاهای بکر تبریز یکی از این دیدنی ها هستند. این روستاها حکایت های تاریخی زیادی درون خود جای داده اند که دانستن آن ها خالی از لطف نیست.
به قول استاد شهریار، شاعر بزرگ تبریزی و آذری زبان: بیا که طعنه به شیراز می زند تبریز
روستای لیقوان و کندوان از مشهورترین و روستای حیله ور و قدمگاه از ناشناخته ترین روستاهای شهر تبریز هستند. از مزیت های تبریز گردی و سفر به این شهر قدیمی آب و هوای فوق العاده خنک آن است. فرقی نمی کند در تابستان به تبریز بروید یا زمستان؛ جاذبه های گردشگری این شهر در هر فصلی دیدنی است.
پیشنهاد می کنیم پیش از سفر به این شهر برای رزرو آنلاین هتل های تبریز اقدام کنید تا به راحتی اقامتگاه مورد نظرتان را رزرو کنید و سفری دلپذیر و به یاد ماندنی داشته باشید.
در این مطلب قصد داریم شما را با معروف ترین روستاهای تبریز بیشتر آشنا کنیم.
آنچه در ادامه این مطلب می خوانیم...
در هر گوشه و کناری از شهر آذربایجان، مکان های دیدنی و زیبایی را مشاهده می کنید. در این میان، روستای دستکند حیله ور تبریز یکی از شگفت انگیزترین و معروف ترین روستاها و جاهای دیدنی تبریز محسوب می شود.
روستای دستکند در نزدیکی روستای کندوان واقع شده است و کمتر از کندوان شگفتی ندارد. بر اساس نظر پژوهشگران زندگی در روستای دستکند آغازی برای زندگی در دل صخره ها و روستاهای زیرزمینی است.
روستای دستکند حیله ور، با معماری فوق العاده، ابهامات بسیاری را برای پژوهشگران به وجود آورده است. روستایی مجهول و شگفت انگیز با خانه هایی که در دل زمین حفاری شده اند!
آدرس روستای دستکند تبریز: آذربایجان شرقی- 44 کیلومتری تبریز- 18 کیلومتری شهر اسکو
تصویر طبیعت اطراف روستای دستکند تبریز
شاید نام روستای کندوان بارها به گوشتان خورده باشد. روستای معروف کندوان را می توان جزو سه روستای صخره ای جهان و تنها روستای صخره ای دانست که همچنان زندگی در آن جریان دارد. این روستا قدمتی برابر با 7 هزار سال دارد و در دل کوه بنا شده است.
این روستای عجیب از خنک ترین جاهای دیدنی تبریز محسوب می شود. ساختار کندویی شکل و کله قندی خانه ها سبب شهرت جهانی روستای کندوان شده است.
فراموش نکنید در سفرتان به تبریز حتماً از روستای کندوان دیدن کنید. اگر هم قصد اقامت در خانه های قدیمی و در دل کوه به سرتان زد، می توانید هتل پنج ستاره لاله کندوان را برای اقامت انتخاب کنید.
آدرس روستای کندوان تبریز: آذربایجان شرقی- شهر اسکو- خیابان چایکنار- بعد از شهر اسفنجان-جاده سمت چپ دوراهی
روستای صخره ای کندوان تبریز
در دامنه کوه های سهند و دره ای زیبا و بکر، روستایی قدیمی واقع شده است. این روستا با نام روستای لیقوان مشهور است. روستای لیقوان که آوازه پنیرهایش به همه جا رسیده، یکی از بزرگ ترین و پرجمعیت ترین روستاهای آذربایجان شرقی محسوب می شود.
چشمه های آب گرم، آب و هوای فوق العاده و پوشش گیاهی بی نظیر این روستا سبب شده است آن را دره بهشت نام گذاری کنند. روستای لیقوان، به دلیل شرایط جغرافیایی خاص، بیشتر محل زندگی عشایر و ایلات است.
طبیعت بکر روستای لیقوان تبریز
خانه های روستای لیقوان روی صخره های حاشیه زمین بنا شده و حالت پلکانی دارند. اگر علاقه مندید تا در سفرتان به تبریز سری به این روستای زیبا بزنید پیشنهاد می کنیم نسبت به رزرو هتل ائل گلی تبریز اقدام کنید. چرا که این هتل فاصله ای کمتر از 40 دقیقه با روستا لیقوان تبریز دارد.
آدرس روستای لیقوان تبریز: آذربایجان شرقی- بعد از شهر باسمنج و روستای هروی بیروق
روستای لیقوان تبریز، از زیباتری روستا های آذربایجان شرقی
از دیگر روستاهای معروف شهر تبریز می توان به روستای خشکناب اشاره کرد. این روستا زمانی محل زنگی شاعر نامی، سید محمدحسین بهجت تبریزی، متخلص به شهریار بوده است.
روستای خشکناب نیز به دلیل داشتن معماری متفاوت، مشهور است. روستایی شیب دار در دل دامنه های کوه بزقوش که آب و هوایی خنک و دلپذیر دارد. دیدن طبیعت بکر اطراف این روستا و گشت و گذار در آن را فراموش نکنید.
آدرس روستای خشکناب تبریز: آذربایجان شرقی- بستان آباد-23 کیلومتری شهر تیکمه داش
تصویر روستای خشکناب تبریز
روستای چراغیل از دیگر مکان های گردشگری و دیدنی شهر تبریز است که کمتر کسی آن را می شناسد. این روستا در دل حفره های کوه های آذربایجان قرار دارد. روستای چراغیل از نظر زمین شناسی در امتداد روستای کندوان واقع است.
قدمت این روستا به سه دوره تاریخی مختلف بازمی گردد:
این روستا در تمام فصول سال دیدنی است و انواع گیاهان دارویی در کوه های اطراف روستای چراغیل به چشم می خورد.
آدرس روستای چراغیل تبریز: آذربایجان شرقی- 18 کیلومتری جنوب شرقی آذرشهر
روستای چراغیل تبریز و خانه های سنگی
روستای زنوزق تبریز یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین روستاهای پلکانی ایران است. این روستا که قدمتی برابر با دوران صفویه دارد، بین کوه ها محصور شده است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که قدمت روستای زنوزق به دوران میتراییسم بازمی گردد.
روستای زنوزق از روستاهای سردسیر ایران محسوب می شود که ده ها چشمه جوشان و منحصر به فرد در اطراف خود دارد. روستای زنوزق به صورت خانه های پلکانی و کاملاً متراکم ساخته شده است.
از شگفتی ها و زیبایی های روستای زنوزق می توان به در و پنجره های رنگی و سنگ فرش مرتب آن اشاره کرد..
آدرس روستای زنوزق تبریز: آذربایجان شرقی- شهرستان مرند- دهستان زنوزق- روستای زنوزق
طبیعت زیبای روستای زنوزق تبریز
درست در کنار رودخانه ارس روستایی پلکانی و زیبا با نام روستای اشتبین قرار گرفته است. روستای اشتبین یکی از منحصر به فردترین روستاهای تبریز است. این روستا که به عنوان بهشت آذربایجان نیز شهرت دارد، بین مرز ایران و ارمنستان قرار گرفته است.
خانه های روستای اشتبین از خشت، چوب و سنگ ساخته شده اند. این روستا به واسطه قرارگیری در منطقه ای کوهستانی دارای آب و هوایی سرد و مرطوب است. قدمت روستا اشتبین به دوران صفویه باز می گردد.
بسیاری بر این عقیده اند که روستای پلکانی اشتبین مشابه روستای ماسوله است. روستای تاریخی اشتبین نیز همانند دیگر روستاهای معروف ایران به ثبت آثار ملی رسیده است.
آدرس روستای اشتبین تبریز: آذربایجان شرقی- شهرستان جلفا- بخش سیه رود- دهستان نوجه مهر- روستای اشتبین
روستا اشتبین تبریز از روستاهای پلکانی ایران
روستای سیس یکی از روستاهای تاریخی در نزدیکی شهر تبریز است. این روستا که در 14 کیلومتری شهرستان شبستر واقع شده است، آثار تاریخی و مهمی درون خود جای داده است. آثار تاریخی که خوب است در سفرتان به تبریز حتماً از آن بازدید کنید.
از جاذبه های گردشگری روستای سیس شبستر می توان به سنگ قیزیل داشن، گورستان قدیمی، دامنه میشو، چشمه های طبیعی، مسجد محمد حنیفه، آرامگاه پیر حسن و مزار پیر رجب اشاره کرد.
آدرس روستای سیس تبریز: آذربایجان شرقی- شهرستان شبستر- روستای سیس
تصویر مقبره شیخ اسماعیل در روستای سیس
روستای قدمگاه یکی از قدیمی ترین و شگفت انگیزترین روستاهای اطراف تبریز است. 12 هزار سال پیش در نزدیکی روستای بادامیار معبدی غار مانند در دل کوه کنده شد. معبدی که به گفته باستان شناسان ابتدا برای خورشید پرستان و آتش پرستان ساخته شده بود؛ بعد از آن به عنوان تکیه عرفا و سپس تحت عنوان مسجد مورد استفاده قرار می گرفت.
در کنار این معبد تاریخی، گورستان قدیمی با مجسمه ها و سنگ نبشته های گوناگون به چشم می خورد. البته پس از گذشت سال ها برخی از این سنگ نبشته ها به همراه اشیا قیمتی داخل معبد دزدیده شده اند.
معبد قدمگاه از دیدنی های مهم شهر تبریز محسوب می شود که در سال 1347 به ثبت آثار ملی رسیده است.
آدرس روستای بادامیار تبریز: آذربایجان شرقی- آذر شهر- روستای قدمگاه ( بادامیار)
تصویر معبد روستای قدمگاه تبریز
روستاهای معروف تبریز را در لیست پیش رو معرفی کردیم. از آنجا که تبریز یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران محسوب می شود، شگفتی های فراوان دارد. دیدن مکان های گردشگری شهر تبریز چند روزی زمان می برد؛ اما حیف است در سفرتان به تبریز از دیدن روستاهای پر آوازه و مشهور استان آذربایجان ساده بگذرید.
هر یک از این روستاها در دل خود رازهایی پنهان کرده اند که پس از چندین دوره همچنان برای بشر مجهول هستند. شهری با تاریخ و فرهنگ کهن که هر گوشه و کنارش آدم را متعجب و شگفت زده می کند!