ایرانگردی

  1. صفحه نخست
  2. ایرانگردی
  3. لیست کلیساهای معروف تبریز | معرفی 10 کلیسا آذربایجان
text off لیست کلیساهای معروف تبریز | معرفی 10 کلیسا آذربایجان

لیست کلیساهای معروف تبریز | معرفی 10 کلیسا آذربایجان

بازدید: 0
تاریخ: 13 دی 1399

شهر تبریز از کهن ترین تمدن های جهان است که تاریخی غنی را به دوش می کشد. با قدم زدن در هر گوشه و کنار این شهر بناهای تاریخی و مهمی از تمدن هزار ساله کشورمان مشاهده می کنید که هر یک در جایگاه خود بی نظیر هستند.

سالانه بخش زیادی از گردشگران خارجی و ایرانی شهر تبریز را برای گشت و گذار و تفریح انتخاب می کنند. آیا می دانید پرطرفدارترین مکان های شهر تبریز از نگاه گردشگران کجاست؟

روستاهای تبریز، خانه ها و موزه های تاریخی، طبیعت و باغ ها و از همه مهم تر کلیساهای تبریز یکی از پرطرفدارترین مکان های گردشگری در شهر تبریز از نگاه مسافران هستند. ما در این مقاله قصد داریم تا لیستی کامل از کلیساهای شهر تبریز را به شما معرفی کنیم.

شهر تبریز بسیاری از معروف ترین کلیساهای ایران را درون خود جای داده است. از کلیسای استپانوس گرفته تا کلیسای مریم مقدس در اطراف تبریز قرار گرفته اند. از این رو اگر عازم تبریز هستید، بازدید از کلیساهای مهم و تاریخی آذربایجان را فراموش نکنید. همچنین، اگر قصد رزرو اقامتگاه در تبریز را دارید، هتل هایی مانند هتل ائل گلی تبریز، هتل شهریار تبریز، هتل لاله پارک تبریز و ... از اقامتگاه های لوکس این شهر هستند که دسترسی آسانی به جاذبه های گردشگری شهر دارند. با ما در ادامه همراه باشید تا با کلیساهای تبریز بهتر آشنا شوید.

 
نمای داخلی کلیسا مریم مقدس تبریز
 

آنچه در ادامه می خوانیم:

 

1. قره کلیسا یا کلیسای سیاه

قره کلیسا از اولین کلیساهای جهان مسیحیت محسوب می شود که در شهر تبریز قرار دارد. به گفته محلیان این کلیسا بعد از شهادت تاتائوس مقدس (جانشین پادشاه ارمنستان) بر روی مزار وی ساخته شده است. از این رو بسیاری به قره کلیسا، کلیسای طاطاووس نیز می گویند.

سالانه مسیحیان بسیاری از سراسر جهان برای برگزاری مراسم های مذهبی خود در قره کلیسا به این شهر سفر می کنند. نقش برجسته ها، تزئینات، آثار تاریخی و کتیبه های به کار رفته در این کلیسا همه خبر از تبحر معماران و قدمت باستانی این بنای مهم می دهند. مساحت کلیسای سیاه چیزی در حدود 6.285 متر مربع است که همانند دیگر کلیساها دارای برج، صلیب و گنبد است. در سال 1387 شمسی قره کلیسا جلفا به ثبت آثار یونسکو رسید.

آدرس قره کلیسا: آذربایجان شرقی- 270 کیلومتری تبریز- بین شهرستان شوط تا چالدوران- 20 کیلومتری شمال شرق چالدران- روستای قره کلیسا- کلیسای طاطاووس

 

قره کلیسا از معروف ترین کلیساهای تبریز

بنا تاریخی قره کلیسا تبریز

 

2. کلیسای سنت استپانوس مقدس

کلیسای سنت استپانوس مقدس یکی از قدیمی ترین و در عین حال معروف ترین کلیساهای ایران است. این کلیسا در سده 9 میلادی و در منطقه جلفا بنا شده است. جلفا شهری مرزی میان ایران، جمهوری آذربایجان و ارمنستان است. اکثر ساکنان این شهر زیبا اقلیت های مذهبی هستند.

کلیسا سنت استپانوس مقدس پس از قره کلیسا اهمیت ویژه ای در میان ارامنه کشورمان دارد. این کلیسا در دوران صفویه مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و از بناهایی به شمار می رود که به ثبت یونسکو رسیده است. انجام فرایض دینی و کلاس های آموزشی ارامنه کشورمان نیز در این کلیسا صورت می گیرد.

آدرس کلیسای سنت استپانوس مقدس: آذربایجان شرقی- تبریز- 17 کیلومتری غرب جلفا- 3 کیلومتری رودخانه ارس- روستای دره شام- کلیسای سنت استپانوس مقدس

 

کلیسا سنت استپانوس مقدس از کلیساهای معروف تبریز

کلسا سنت استپانوس مقدس از قدیمی ترین کلیساهای جهان

 

3. کلیسای انجیلی

کلیسای انجیلی در واقع کلیسای مسیحیان پروتستان تبریز است. این کلیسا دارای قدمتی تاریخی است که به دوران قاجاریه باز می گردد. این کلیسا در تاریخ 1 آذر 1378 به ثبت آثار ملی رسیده است. جالب است بدانید ساختمان قدیمی کلیسای انجیلی در سال 1957 میلادی تخریب و ساختمان جدید آن در کوچه والمان احداث شده است.

آدرس کلیسای انجیلی تبریز: آذربایجان شرقی- تبریز- خیابان شریعتی جنوبی- کوچه والمان

 

کلیسای انجیلی از معروف ترین کلیساهای تبریز

کلیسا انجیلی، از کلیساهای فرقه مسیحیان پروتستان تبریز

 

4. کلیسای شوغاگات مقدس

یکی دیگر از معروف ترین کلیساهای شهر تبریز کلیسای شوغاگات است. این کلیسا در سال 1940 میلادی در گورستان ارامنه شهر تبریز بنا شده است. سبک معماری کلیسای شوغاگات مقدس بر اساس الگوی بازیلیک است که چهار ستون مربع در وسط آن قرار دارد.

پیکر اسقف اعظم ارمنی تبریز یعنی نشان توپوزیان جلوی درب ورودی کلیسای شوغاگات مقدس دفن شده است.

آدرس کلیسای شوغاگات مقدس: آذربایجان شرقی- تبریز- انتهای خیابان شهناز- جنب کارخانه چرم خسروی سابق- دانشکده معماری فعلی- کلیسای سورپ شوغاگات

 

کلیسای شوغاگات مقدس از قدیمی ترین کلیساهای تبریز

ساختمان زیبا کلیسا شوغاگات مقدس تبریز

 

5. کلیسای سرکیس مقدس

کلیسای سرکیس مقدس تبریز از قدیمی ترین کلیساهای این شهر است که در سال 1821 میلادی بنا شده است. این کلیسا در واقع متعلق به آدونتیست های تبریز است. ساختمان کلیسا به سبک معماری ارمنی و دارای صلیب است. این کلیسا دارای یک ورودی اصلی و دو ورودی فرعی است.

محراب و نماز گاه های فرعی به وسیله چهار ستون آجری از تالار اجتماعات جدا شده است. در بیرون کلیسا بنای یادبودی برای کشته شدگان ارمنی ساخته شده است. در اطراف این بنا عقاب فلزی، سمبل آزاد منشی، جاودانگی و شمشیر سمبل مقاومت و قدرت به صورت قرینه قرار گرفته اند. همچنین، در اطراف یادبود سنگ نبشته های مرمری به چشم می خورد که مربوط به بزرگان و کشته شدگان ارامنه هستند.

آدرس کلیسای سرکیس مقدس: آذربایجان شرقی- تبریز- خیابان شریعتی جنوبی- محله لیل آباد- کوچه بارون آواک- مدرسه ساهاکیان- کلیسای سرکیس مقدس

 

تصویر برگزاری مراسم در کلیسا سرکیس مقدس تبریز

برگزاری مراسم در کلیسا سرکیس مقدس تبریز

 

مطالب مرتبط:

روستاهای معروف تبریز

 

6. کلیسای مریم مقدس

بعید است نام کلیسا مریم مقدس به گوشتان نخورده باشد. این کلیسا از بزرگ ترین و قدیمی ترین کلیساهای شهر تبریز است که در سال 1782 میلادی ساخته شده است. معماری این کلیسا به شیوه ارمنی و صلیب شکل است. اهمیت این کلیسا به قدری است که یکی از مهم ترین مراسم های مذهبی یعنی مراسم کلیسای حواری ارمنی در کلیسا مریم مقدس گرفته می شود. از زمانی که پا به محوطه این کلیسا می گذارید غرق در زیبایی ساختمان آن می شود.

اما کافی است وارد ساختمان کلیسا شوید. از بدو ورود با دیدن تصاویر زیبایی از مریم مقدس، حضرت مسیح، حواریون و قدیسین که در دیوارهای کلیسا نقاشی شده است، غرق در لذت می شوید. نقطه عطف این کلیسا دسترسی آسان آن از هر گوشه و کنار شهر تبریز است.

 

تصویر نقاشی های داخل کلیسا مریم مقدس تبریز

تصویر و نقاشی های دیوار کلیسا مریم مقدس تبریز

 

موزه ارامنه که یکی از مهم ترین موزه های شهر تبریز است در کلیسا مریم مقدس قرار دارد. اگر علاقه مندید تا با کتاب ها، اسناد تاریخی، تابلوهای نقاشی شده، پارچه های نساجی شده، کتیبه ها، آثار منبت کاری و خاتم کاری مسیحیان ارامنه کشورمان بیشتر آشنا شوید سری به کلیسا مریم مقدس بزنید.

آدرس کلیسا مریم مقدس: آذربایجان شرقی- تبریز- محله دیک باشی- میدان نماز (میدان کوروش بزرگ سابق)- کلیسای مریم مقدس

 

تصویر ساختمان کلیسا مریم مقدس تبریز

ساختمان کلیسا مریم مقدس تبریز

 

7. کلیسای کاتولیک ها

کلیسای کاتولیک ها تبریز از بزرگ ترین و منحصر به فردترین کلیساهای ایران به شمار می رود که اهمیت بسیاری در میان ارمنیان مسیحی دارد. این کلیسا در سال 1291 هجری شمسی و در زمان حکومت قاجاریه توسط اوژن بوره به سبک گوتیک ساخته شده است. بنایی مستطیل شکل با ارتفاعی برابر با 12 متر که نه تنها معماری بی نظیر آن بلکه گچ بری ها و تزئینات به کار رفته درون کلیسا نیز به نوبه خود منحصر به فرد و چشم نواز است.

آدرس کلیسا کاتولیک ها: آذربایجان شرقی- تبریز- محله میارمیار- کلیسای کاتولیک ها

 

کلیسا کاتولیک ها تبریز ار بزرگ ترین کلیساهای ایران

کلیسا کاتولیک ها که به سبک معماری گوتیک ساخته شده

 

8. کلیسای موجومبار تبریز، کلیسای سنت هریپ سیمه

کلیسای موجومبار در دره ای سرسبز و در 35 کیلومتری شمال تبریز قرار دارد. این کلیسا در روستایی با همین نام واقع شده که به دلیلی ویرانی های صورت گرفته در این منطقه به فراموشی سپرده شده است.

کلیسای موجومبار که به نام های سنت هریپسیمه مقدس،، موژومبار و سورپ هریپسیمه نیز شهرت دارد، ارزش و اعتبار زیادی به این روستا بخشیده است.این کلیسا از بناهایی محسوب می شود که در روستای موجومبار همچنان پابرجا است. ساختمان کلیسا موجومبار برخلاف دیگر کلیساها فاقد گنبد است و مستطیل شکل ساخته شده است. این بنا قدیمی در فروردین 1347 به ثبت آثار ملی رسیده است.

آدرس کلیسا موجومبار: آذربایجان شرقی- تبریز- شهرستان شبستر- 30 کیلومتری جاده تبریز- مرند- روستای موجومبار- کلیسای موجومبار

 

تصویر کلیسا موجومبار تبریز

ساختمان کلیسا موجومبار تبریز

 

9. کلیسای سهرقه تبریز | کلیسای هوانس مقدس

کلیسای سهرقه از کلیساهای ارامنه کاتولیک است که قدمت آن به قرن 5 و 6 میلادی باز می گردد. بنای اصلی این کلیسا نیز مانند دیگر بناهای شهر تبریز بر اساس زلزله و بلاهای طبیعی به ویرانه تبدیل شده است. اما در سال 1840 میلادی کلیسا سهرقه بار دیگر توسط معماران روسی و فرانسوی و استادکاران آذربایجانی بنا شد.

بنای فعلی کلیسای سهرقه بر روی تپه ای مشرف به روستای سهرل قرار دارد. این کلیسا در سال 1347 شمسی به ثبت آثار ملی رسیده است. کلیسای سهرقه دارای 3 برج مرتفع و گنبدی آجری است. محل قرارگیری این کلیسا به قدری زیبا است که ساعت ها شما را سرگرم تماشا و حتی عکاسی از این بنا می کند.

آدرس کلیسای سهرقه (کلیسای هوانس مقدس): آذربایجان شرقی- شبستر- روستای سهرل یا سهرقه- 13 کیلومتری فرودگاه- 35 کیلومتری تبریز- مرند- کلیسای سهرقه تبریز

 

کلیسا سهرقه تبریز از معروف ترین کلیساهای تبریز

کلیسا سهرقه تبریز از کلیساهای ارامنه کاتولیک

 

10. کلیسای مریم ننه

یکی دیگر از کلیساهای معروف شهر تبریز کلیسا مریم ننه است. این کلیسا که قدمتش به زمان قاجاریه باز می گرد، در سال 1384 شمسی به ثبت آثار ملی رسیده است. کلیسا مریم ننه در قبرستان ارمنی باغی و روبروی ملک جمهوری فدراتیو روسیه قرار دارد.

آدرس کلیسا ننه مریم: آذربایجان شرقی- تبریز- مارالان- محله ارمنی دولن- کلیسای مریم ننه

 

کلیسا مریم ننه از کلیساهای معروف تبریز

 

سخن پایانی

کلیساها یکی از زیباترین و مهم ترین مکان های تاریخی کشورمان هستند. بسیاری از ما علاقه مند هستیم تا در سفرمان از این کلیساها بازدید کنیم. اما لازم به ذکر است که ایرانی های غیر ارامنه حق بازدید از داخل کلیسا را ندارند. از این رو اگر می خواهید تا علاوه بر بازدید از این مکان به عکاسی از داخل کلیساها نیز بپردازید باید سری به بخش اقلیت های مذهبی وزارت ارشاد تبریز بزنید و اجازه نامه کتبی دریافت کنید.  

رزرو هتل های کیش

لیست قیمت
رزرو آنلاین